ETANSARI CHIMICE

ETANSARI CHIMICE

Rosturile sunt utilizate atat la interiorul cat si la exteriorul structurilor, pentru constructii.

Acestea pot include:

Rosturi intre rama / perete

Rosturi de dilatare intre placile din betonAceste rosturi sunt prevazute in mod intentionat in structura pentru a absorbi miscarile de dilatare si contractare. Rosturile au in comun faptul ca devin mai inguste si mai largi din cauza miscarilor constructiei in care se gasesc. Aceste miscari pot fi cauzate de:
1. Vibratii cauzate de intensitatea traficului si de utilaje;
2. Miscari ale constructiei, din cauza vanturilor puternice;
3. Dilatarea si contractarea materialelor de constructie din cauza absorbtiei si evaporarii umezelii;
4. Dilatarea si contractarea materialelor de constructie din cauza schimbarilor de temperatura (dilatare si contractare termica).In timpul proiectarii unei cladiri, trebuie avute in vedere aceste miscari. Lungimea componentelor structurale cat si grosimea rosturilor trebuie alese astfel incat sa nu se suprasolicite materialul etansant.
Desi cauzele mentionate la punctele 1, 2 si 3 pot, in anumite circumstante, exercita un efect semnificativ asupra rosturilor, in general, efectele cele mai importante sunt cauzate de dilatarea si contractarea termica a materialelor.

Borealis Group - Construim azi viitorul de maine

Construim azi viitorul de maine

BorealisGroup a fost fondată pe baza valorilor fundamentale ale muncii în echipă, integrității și angajamentului. Astăzi, acoperirea companiei este nationala, iar oamenii noștri susțin viziunea fondatorului său, accea de a oferi servicii valoroase clienților.