HIDROSABLARE

HIDROSABLARE

Hidrosablarea reprezintă o metodă care utilizează un jet puternic de apă prin care se elimină vopseaua veche, produse chimice, învelişuri acoperitoare, beton slab, etc de pe un anumit material sau strat suport. Toate aceste lucruri sunt posibile fără a deteriora suprafaţa iniţială. Procesul de hidrosablare este indicat atât pentru curăţenia internă cât şi pentru cea externă, deoarece jetul de apă poate ajunge cu uşurinţă în locuri inaccesibile sau greu accesibile.

Marele avantaj al hidrosablării este că apa folosită poate fi recuperată şi refolosită, astfel impactul asupra mediului este unul redus.

Având în vedere importanţa din ce în ce mai mare acordată aspectului ecologic, tehnologia apei la înaltă presiune (hidrosablare) este considerată o alternativă la metodele convenţionale.

Hidrosablarea poate fi aplicată în următoarele domenii:
1. Construcţii: pentru reabilitare structuri de beton şi oţel.
2. Transporturi, construcţii navale: hidrosablarea se foloseşte înainte de lucrările de vopsire ale suprafeţelor externe. Jetul de apă la presiune înaltă înlătură cu succes reziduurile de pe pereţii exteriori ai navelor (alge).
3. Reţele de conducte şi staţii de epurare: Curăţenia sistemelor de canalizare dintr-un mediu urban este esenţială, atât din punct de vedere al funcţionării cât şi din punct de vedere sanitar.
4. În industria chimică şi energetică: se foloseşte hidrosablarea pentru a curăţa schimbătoarele de căldură de depunerile interioare şi exterioare, de pe fasciculele tubulare.
5. În industria alimentară, agricultură şi creşterea animalelor: aici procesul de hidrosablare se foloseşte la curăţarea sistemelor de tubulaturi interioare, a bazinelor şi rezervoarelor, a utilajelor şi camerelor frigorifice.


De ce să alegem hidrosablarea?

Timpul îşi pune amprenta pe orice fel de suprafaţă, fie ea din lemn, metal sau beton. De exemplu dacă rugina nu este îndepărtată la timp se poate deteriora grav funcţionalitatea unei piese şi o poate distruge permanent. Cu ajutorul hidrosablării se va obţine o suprafaţă ca nouă, netedă şi estetică, fără a se apela la alte metode mult mai toxice şi costisitoare.

Hidrosablarea in constructii!

Pentru protectia si reabilitarea constructiilor sunt adesea necesare echipamente care pot ridica presiunea apei pana la valoarea de 2500 bar.

Utilizand numai apa ca agent de lucru si, prin controlul presiunii intr-o plaja de valori cuprinsa intre 100 -2500 bar, se evita producerea de vibratii si distrugerea structurii de rezistenta a constructiei.

Prin procesul de hidrosablare, se obtine:

- indepartarea grundurilor, vopselelor, ruginei de pe suprafete metalice, chiar daca sunt depuse straturi succesive

- curatat rosturi de dilatare poduri, pasaje;

- penetrare suficienta a suprafetei din beton ce urmeaza a fi prelucrata;

- deschiderea porilor din beton;

- largirea microfisurilor din beton;

Cateva domenii care pot beneficia de o astfel de tehnologie:

- reconditionari de supratete metalice sau beton in vederea acoperirilor;

- hidrodemolare diverse structuri din beton;

- hidrosablare pardoseli, pereti metalici sau beton;

- indepartare rugina, resturi beton, vopsea, grund;

- degazeificare si spalat tancuri petroliere;

- spalat pereti mulati;

- reconditionari rezervoare pentru apa potabila si/ sau uzata.


Totodată acest tip de curăţare este unul preferat şi pentru îndepărtarea graffiti-ului şi restaurarea monumentelor. Hidrosablarea garantează îndepărtarea vopselelor de pe orice fel de suprafaţă, dar oferă în acelaşi timp şi garanţia unei suprafeţe intacte. Apa acţionează delicat şi nu distruge suprafeţele, făcând din această metodă preferata restauratorilor.

Hidrosablarea mai poate fi utilizată şi la o mare varietate de suprafeţe din oţel:
1. La sisteme de vopsire, care sunt erodate sau colorate.
2. Grunduri cu leziuni mecanice şi rugină.
3. Vopsele aproape intacte.
4. Sisteme de vopsire aplicate pe oţel la standard militar.
5. Sisteme multistrat cu exfoliere.
6. Vopsele aplicate pe suprafaţa sablată.

BorealisGroup executa lucrari de hidrosablare pentru:

Borealis Group - Construim azi viitorul de maine

Construim azi viitorul de maine

BorealisGroup a fost fondată pe baza valorilor fundamentale ale muncii în echipă, integrității și angajamentului. Astăzi, acoperirea companiei este nationala, iar oamenii noștri susțin viziunea fondatorului său, accea de a oferi servicii valoroase clienților.