TORCRET

TORCRET

Consolidarea structurilor din beton prin torcretare sau injectarea betonului cu presiune.

Aceasta operatiune este complet deosebita fata de tot ceea ce se cunoaste in legatura cu acoperirea cu pasta de beton sau mortar a peretilor, operatiune care de regula se realizeaza manual.

Mecanizarea procesului implica utilizarea unui material de lucru a carui granulatie si compozitie trebuie sa fie perfect adaptata tehnologiei. Prin urmare, umplerea rezervorului trebuie sa se realizeze cu beton sau cu un mix uscat, preparate la statia de betoane.

Pentru ca rezultatul de torcretare beton sa fie perfect este necesar sa se lucreze cu un utilaj dedicat acestui scop.

Acest utilaj este compus din doua camere de presiune pentru aer comprimat, un furtun prin care jetul de material va fi trimis spre tinta de lucru si un cap cu duza de injectare. Aerul comprimat este elementul principal care realizeaza efectul de improscare continua si uniforma a betonului sau a mortarului.

In urma acestei operatiuni rezultatul trebuie sa fie cat mai uniform cu putinta, pentru ca urmatoarea etapa de finisare sa se realizeze in conditii optime.

Avantajul utilizarii tehnologiei de torcretare beton se refera in primul rand la reducerea costurilor cu manopera de tencuire si cresterea productivitatii. necesare atunci cand sunt de acoperit suprafete mari intr-un timp scurt.

Tipuri de torcretare:

Torcretarea betonului este posibila in doua variante de lucru, fiecare dintre ele fiind preferata in functie de conditiile efective de realizare a obiectivului. Astfel se poate pune in lucru o torcretare beton uscata, sau o torcretare beton umeda.

Torcretare beton uscata

Aceasta varianta de lucru in domeniul torcretarii betonului are drept punct de plecare utilizarea unui amestec de ciment, nisip si diferiti aditivi in functie de necestitatea lucrarii și cerințele din proiect.

Mixul este malaxat, insa va ramane uscat. Masina de torcretat preia acest amestec si cu ajutorul aerului comprimat il pompeaza cu presiune spre capul de improscare.

Abia in acest moment materialul de lucru va fi imbibat cu apa si simultan proiectat cu presiune continua si constanta spre tinta.

Pentru ca rezultatul sa fie prefect este necesar ca proiectarea jetului sa se faca intr-un unghi drept fata de tinta si de la o distanta de cel mult 1 metru.

Utilizare:

Tehnologia este des utilizata pentru a spori productivitatea si siguranta in lucrarile de constructii care implica un anumit grad de risc pentru lucratorii din santier.

De regula, obiectivele industriale sau cele din domeniul lucrarilor publice sunt primele care beneficiaza de aportul ei. Prin torcretarea betonului este realizata, rapid si cu o calitate foarte buna, acoperirea și consolidarea unor structuri precum:

Pereti, stalpi, centuri realizate din beton armat sau zidarie

Maluri pentru aductiuni de apa sau canale de irigatii.

Lucrari si ziduri de sprijin in domeniul apelor uzate.

Piscine, bazine de apa subterane, magazii si adaposturi sub sol.

Consolidari pentru peretii la cladiri vechi, ori taluzari in zona viaductelor.

Cum decurge procesul?

Pasii de lucru pe care tehnologia de torcretare beton ii implica sunt in mare parte sustinuti de instalatia mecanizata de torcretare. Acest utilaj este construit special si are utilizare exclusiva. Procesul de torcretare va tine cont de urmatoarele etape:

Verificarea alimentarii utilajului cu tensiune electrica si apa.

Verificarea presiunii aerului in recipientele de compresie.

Verificare in gol a presiunii la capul duzei de improscare.

Asigurarea materialului in cantitate suficienta pentru sectiunea aflata in lucru.

Alimentarea continua a cuvei cu material umed sau uscat.

Proiectarea continua a betonului, mortarului sau pulberei uscate spre tinta.

Curatarea imediata a echipamentului cu jet de apa pentru evitarea intaririi materialului in cazul torcretarii umede.

De ce sa alegeti metoda de torcretare?

Primul impact pe care il va avea folosirea tehnologiei de torcretare a betonului va fi productivitatea. Viteza de lucru este incomparabil mai mare fata de solutia manuala. In plus, gratie experientei echipelor de lucru, calitatea si uniformitatea lucarii este la randu-i foarte buna.

Prin urmare, costurile se vor diminua considerabil si proiectul va fi definitivat mai repede.

Borealis Group - Construim azi viitorul de maine

Construim azi viitorul de maine

BorealisGroup a fost fondată pe baza valorilor fundamentale ale muncii în echipă, integrității și angajamentului. Astăzi, acoperirea companiei este nationala, iar oamenii noștri susțin viziunea fondatorului său, accea de a oferi servicii valoroase clienților.